/ by /   Porady / 0 komentarzy

EKSPERT MARKI MEBLISTA UDZIELA PORAD, JAK PRAWIDŁOWO KORZYSTAĆ Z NOWEJ KUCHNI?

Codzienna praca w kuchni oznacza obcowanie z bardzo wysokimi temperaturami, parą wodną, wilgocią oraz środkami dezynfekującymi. Ponadto wiele produktów spożywczych pozostawia silne plamy i uporczywe zabrudzenia. Obecne na rynku dekory meblowe są co prawda odporne na większość z tych czynników, natomiast są pewne granice wynikające z właściwości technicznych tych materiałów. Jeżeli chcecie długo cieszyć się swoją nową kuchnią musicie po prostu o nią dbać.

Regularna pielęgnacja zabudowy kuchennej znacznie przedłuża jej życie. Dlatego utrzymujcie swoje kuchnie w higienicznym stanie. Używajcie wyłącznie łagodnych i rozpuszczalnych w wodzie środków czyszczących i dezynfekujących. Używajcie tylko miękkiej szmatki lub gąbki. Nie używajcie ścierek powodujących zarysowania. Natychmiast zmywajcie zabrudzenia. Świeże plamy łatwiej jest usunąć w całości. Kupujcie tylko sprawdzony asortyment do pielęgnacji swojej nowej kuchni, czasami zamienniki mogą uszkodzić dekor.

Porady eksperta marki MEBLISTA:

  1. Podczas gotowania zawsze dbaj o wietrzenie pomieszczenia, tak aby para wodna nie zbierała się na meblach.
  2. Zawsze otwieraj zmywarkę z opóźnieniem, odczekaj 15 minut po zakończeniu zmywania naczyń.
  3. Kuchnia to nie basen, unikaj rozlewania wody i dbaj o środowisko.
  4. Zadbaj o dobry okap kuchenny, najlepiej jakby był zintegrowany z płytą grzewczą.
  5. Nigdy nie stawiaj ekspresu do kawy i czajnika pod szafkami wiszącymi.
  6. Pamiętaj, żeby użyć podstawki do gorących garnków i patelni.
  7. Sprawdzaj regularnie odpływ kondensującej się wody w lodówce, żeby nie doszło do jego zatrzymania.
  8. Staraj się nie przesuwać porcelanowych naczyń po blacie kuchenny, unikniesz wszelkich zarysowań.
  9. Zadbaj o bezpieczeństwo i sprawdzaj regularnie pracę urządzeń AGD.
  10. Nigdy nie krój bezpośrednio na blacie, zawsze używaj deski do krojenia.
/ by /   Porady / 0 komentarzy

ANKIETA POTRZEB KLIENTA SUKCESEM DO JEGO ZADOWOLENIA

Czy wiecie jak zmienił się wizerunek starodawnej kuchni? Kiedyś składała się ona z pojedynczych elementów – był to kredens, piec, zlew oraz stół. Prace kuchenne zajmowały znaczną część dnia i podzielone były na przyrządzanie, gotowanie i zmywanie. Czynności te były wykonywane na niezależnych od siebie strefach roboczych. Z pojawieniem się kuchni do zabudowy praca w nich została zrewolucjonizowana. Ściśle określone funkcje i odpowiadające im strefy spowodowały, że gotowanie stało się przyjemniejsze.

Jak profesjonalnie przeprowadzić ankietę z potencjalnym Klientem?

  1. Prosimy o podanie następujących danych:
    imię, nazwisko, e-mail, telefon, lokalizację montażu
  2. Pytamy czy Klient zamawia usługę projektowania kuchni:
    jeśli tak wybiera projekt 2D lub projekt 3D
  3. Następnie Klient decyduje, czy zamawia usługę pomiarowania pomieszczenia, docelowo sam może podać wymiary (długość, szerokość, wysokość)
  4. Przeprowadzamy wywiad z Klientem i zadajemy mu pytania:

ILE OSÓB KORZYSTA Z KUCHNI?

□ ………………………………………………………………………………………………………………………….

JAK CZĘSTO ROBISZ ZAKUPY SPOŻYWCZE?

□ często w małych ilościach

□ rzadko w dużych ilościach

□ inna odpowiedź ………………………………………………………………………………………………

JAK INTENSYWNIE KORZYSTASZ Z KUCHNI?

□ często i dużo gotuję

□ gotuję rzadko i mało

□ inna odpowiedź ………………………………………………………………………………………………

CZY KUCHNIA JEST OTWARTA NA POKÓJ DZIENNY?

□ TAK   □ NIE

CZY W KUCHNI PRZEWIDZIEĆ MIEJSCE DO JEDZENIA?

□ TAK   □ NIE

PREFEROWANA STYLISTYKA

□ klasyczna

□ nowoczesna

□ unikalna

PREFEROWANA KOLORYSTYKA

□ …………………………………………………………………………………………………………………………

TWOJE INSPIRACJE

□ …………………………………………………………………………………………………………………………

/ by /   Porady / 0 komentarzy

JAK PRZEBIEGA MONTAŻ KUCHNI Z MARKĄ MEBLISTA?

Kuchnia Twoich marzeń jest na wyciągnięcie ręki i ma zostać prawidłowo zamontowana w odpowiednim miejscu. Sprawdź jakie standardy oferuje marka MEBLISTA przy montażu zabudowy kuchennej. Oto one:

  1. Dostarczenie i wniesienie mebli do lokalu inwestora.
  2. Rozpakowanie zestawu mebli wraz ze sprzętem AGD.
  3. Ustawienie szafek dolnych oraz zawieszenie szafek górnych.
  4. Wypoziomowanie i skręcenie kompletnej zabudowy kuchennej.
  5. Zamontowanie wszystkich akcesoriów meblowych.
  6. Montaż blatów i dekorów ściennych.
  7. Profesjonalne wykonanie otworów pod zlewozmywak i baterię oraz płytę grzewczą, następnie właściwe ich osadzenie.
  8. Zamontowanie w meblach urządzeń AGD do zabudowy, tj.: lodówki, zmywarki, mikrofalówki, ekspresu do kawy, płyty do gotowania, piekarnika i okapu – uwaga: jeśli jest to przedmiotem podpisanej umowy przez inwestora.
  9. Podłączenie urządzeń elektrycznych oraz hydraulicznych i gazowych do gotowej do podłączenia instalacji – uwaga: jeśli jest to przedmiotem podpisanej umowy przez inwestora. Pamiętajcie jednak, że podłączenie urządzeń gazowych nie zwalnia z obowiązku dokonania odbioru przez osobę z uprawnieniami.
  10. Zamontowanie oświetlenia LED, listew cokołowych, maskujących i relingów oraz pozostałych akcesoriów będących wyposażeniem szafek lub wykończeniem zabudowy.
  11. Regulacja okuć meblowych i kontrola montażu.
  12. Usunięcie zanieczyszczeń montażowych. Utylizacja opakowań po sprzętach AGD nie leży w zakresie usługi montażu.
  13. Odbiór montażu zakończony podpisaniem „Protokołu odbioru”, który jest równoznaczny z akceptacją jakości wykonanej usługi.