Czy wiecie jak zmienił się wizerunek starodawnej kuchni? Kiedyś składała się ona z pojedynczych elementów – był to kredens, piec, zlew oraz stół. Prace kuchenne zajmowały znaczną część dnia i podzielone były na przyrządzanie, gotowanie i zmywanie. Czynności te były wykonywane na niezależnych od siebie strefach roboczych. Z pojawieniem się kuchni do zabudowy praca w nich została zrewolucjonizowana. Ściśle określone funkcje i odpowiadające im strefy spowodowały, że gotowanie stało się przyjemniejsze.
Jak profesjonalnie przeprowadzić ankietę z potencjalnym Klientem?
- Prosimy o podanie następujących danych:
imię, nazwisko, e-mail, telefon, lokalizację montażu - Pytamy czy Klient zamawia usługę projektowania kuchni:
jeśli tak wybiera projekt 2D lub projekt 3D - Następnie Klient decyduje, czy zamawia usługę pomiarowania pomieszczenia, docelowo sam może podać wymiary (długość, szerokość, wysokość)
- Przeprowadzamy wywiad z Klientem i zadajemy mu pytania:
ILE OSÓB KORZYSTA Z KUCHNI?
□ ………………………………………………………………………………………………………………………….
JAK CZĘSTO ROBISZ ZAKUPY SPOŻYWCZE?
□ często w małych ilościach
□ rzadko w dużych ilościach
□ inna odpowiedź ………………………………………………………………………………………………
JAK INTENSYWNIE KORZYSTASZ Z KUCHNI?
□ często i dużo gotuję
□ gotuję rzadko i mało
□ inna odpowiedź ………………………………………………………………………………………………
CZY KUCHNIA JEST OTWARTA NA POKÓJ DZIENNY?
□ TAK □ NIE
CZY W KUCHNI PRZEWIDZIEĆ MIEJSCE DO JEDZENIA?
□ TAK □ NIE
PREFEROWANA STYLISTYKA
□ klasyczna
□ nowoczesna
□ unikalna
PREFEROWANA KOLORYSTYKA
□ …………………………………………………………………………………………………………………………
TWOJE INSPIRACJE
□ …………………………………………………………………………………………………………………………